PRESENTACIÓ

Rodolfo Candelaria Work (El Paso, EUA, 12 de gener de 1932) és un dibuixant i pintor. Va realitzar els seus estudis a Mèxic DF i a Oxford, on els companys d'estudi li van recomanar la Costa Brava. Va anar a Calella de Palafrugell el 1958, lloc a on residirà en llargues etapes de la seva vida.

Una part important de la seva obra se centra en personatges i indrets calellencs. El mes de febrer de l'any 2000 va fer donació de la major part de la seva obra a l'Ajuntament de Palafrugell, un fons amb més de 2000 peces que inclou olis de gran format, dibuixos, gravats, collages i escultures.

En diferents espais públics de Palafrugell es troben algunes de les seves escultures de gran format realitzades amb col·laboració amb industrials del ferro. Des de l'any 2008 l'àrea d'educació de l'ajuntament organitzen els premis de la Mostra de pintura Rodolfo Candelaria en la qual participen alumnes de les escoles de la vila. Candelaria rep el Premi Peix Fregit l'any 2009. Durant un temps va col·laborar amb la revista Nou Palafrugell, on publica articles sobre la seva vida i obra.

El 2016 va ingressar a l'Arxiu Municipal de Palafrugell un fons on destaquen les imatges de la seva vida i obra i el recull de premsa que ens permet conèixer la seva trajectòria artística

La obra de Rodolfo Candelaria s’ha convertit en una icona de l’empordanet. Està present en les cases particulars i en els establiments comercials de Palafrugell, de Calella, de Begur. Les seves escultures decoren els espais públics.

Les obres, es troben a l'ESPAI CANDELARIA de Palafrugell, c/ Torres Jonama 20. www.lasheras.info i e-mail: info@lasheras.info

@
LASHERAS
ART CALELLA

Actualitzat: NOVEMBRE 2019
Disseny i programació: Jordi Plana


Visites

Contador web